joi, 7 martie 2013

Romanii sunt peste tot :)

Pruncul din dotare, al fain si dulce si minunat, poarta de fro 2-3 luni ochelari. Si chiar daca au fost probabil testati sanatos tinand cont ca sunt ochelari pentru copiii ... totusi, la un moment dat una bucata surubel tot a slabit si a cazut unul dintre brate.
Deci, ia mami ochelarii in plic, ca sa aiba totusi toate bucatile cu ea, si cauta un centru optic in cadrul complexului de la Carrefour (ala din Auderghem, nu Militari). Dus si gasit, intru plina de avant si tot plina de avant incep in franceza mea ... aia cu accent "trop sexy" ... Ca de obicei, oamenii sunt super draguti si din momentul in care m-am apropiat de tejghea ma ia un tanar domn foarte zambitor si serviabil...
- Bonjour, madame. Puis-je vous aider?
- Bonjour, monsieur, j'ai des lunettes de mon fils, qui sont casses .... moment in care ar trebui sa dau si detaliile cu surubu' buclucas ... complex, da' complex rau de tot. Deci, blocant.
- Please, do you speak English, is easier for me to explain the problem .... incep ca o a doua natura ca dupa maxim 2 propozitii in franceza sa trec la alta limba mai .. .putin sexoasa.
Moment de consternare, bietul om la fel de serviabil, dar ... cu zambetul cazut de tot:
- I speak a very little English ...
continuand aproape in soapta ... cu fruntea cazuta de tot in mana
- Baga-mi-ash p*(biiiiiiip) .... alta care vrea engleza ....
N-am reusit sa-mi pastrez zenu, m-a bufnit instantaneu rasul si i-am explicat cum fuse cu surubu care a vrut sa fuga.
Pana cand a venit cu ochelarii reparati, pret de cateva minute, admiram cica zecile de rame expuse, si ma chinuiam sa nu rad in gura mare de-mi dadura lacrimile, de cat de mortal se pot recunoaste romanii intre ei, nu de alta, dar mai erau clienti acolo si nu prea pricepeau ei de ce sunt ramele alea la care ma zgaiesc eu asa hazlii.