miercuri, 7 ianuarie 2009

NINGE

Desi pe 1 decembrie admiram muscatele inflorite, iata ca s-a terminat cu gluma ! Gata in mod oficial s-o gatat cu toamna si a venit iarna.
De fapt a venit de fro saptamana, spre socul si mirarea tuturor locuitorilor mai vechi decat mine ai acestui oras. Deci in statie, in metrou, in tramvai ... nu se discuta decat despre cat e de frig afara, cata de multa zapada a putut ninge zilele trecute (evident ca pe carosabil nu mai e de mult zapada, ba chiar si pe trotuare a inceput sa dispara ... ca sa nu va apuce cheful de comparatii). Cat e de frig ... asta pot s-o confirm si eu. E FRIG. Ajunge si la -12 grade, ceea ce e de necrezut. Da, si mai si ninge din cand in cand. Pentru o tara a carei temperatura medie de iarna este de +2grade Celsius, tot ce coboara sub 0 e un mare ger. Dar cand coboara sub 10 e deja calamitate. Motiv de discutii totale si extrem de inflacarate in orice loc si intre oricine ... noroc daca nu stii bine limba, scapi de socializare despre vreme.
Asta e prima parte a problemei frigul. A doua e mai dureroasa: nefiind invatati cu vremea asta asa geroasa, baietii astia evident ca nu-si izoleaza bine casele si cand mai ai si un perete de geam ... te doare sufletul cand vezi ca ai 18-19 grade in casa. Cazul meu ...
Dar o sa vina ea canicula (adica 25 grade, in acceptiunea belgiana) si o sa mor de cald :) :) :) - am murit cand i-am auzit ca la 25 grade e canicula.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu