marți, 8 decembrie 2009

La mall

Traiesc intr-un oras provincial. Dupa cum m-a corectat dragul meu: il cheama Bruxelles si se lauda ca ar fi capitala Europei :). Dar este atat de provincial incat are doar doua mall-uri pe care un bucurestean cu greu le-ar putea numi asa. Maxim ar putea figura pe post de anexa la unul din centrele comerciale din Bucuresti. Cel mai mare mall al Bruxelles-ului si pana de curand si al Belgiei, e Woluwe Shopping unde ai la subsol parcarea si supermarketul (match-fratele mic din lant cu cora) si la parter magazinele.
Fro suta de magazine, un fast food ascuns pe undeva pe langa 2 magazine normale, un restaurant si o toneta mare de inghetata (super buna, yummmmy de buna ce e). Asta-i tot. Plus ca programul de functionare e o alta feerie: 10-19. La 7 toate magazinele au trase obloanele, gata, se inchide mallu. Auzi la ei, la 7 seara te-au dat afara ca cica si vanzatorii au viata lor.

Ce zona de fitze unde sa-ti expui buricu, spranceana si cizmulitza ... n-ai soro decat un culoar luuuung care pe o parte si pe alta are magazine. De sarbatori pe mijlocul lui sunt cateva taraboante cu decoratiuni, de solduri aceleasi tarabe se umplu cu produsele in solduri si in restul timpului sunt masinute pentru copii.
Donc (nu lesinati, e doar un cuvant in franceza, nu o propozitie intreaga), am ramas intr-o mare stare de soc atunci cand am citit anuntul din Woluwe Shopping Center: "In mod exceptional duminica 13 Decembrie, e deschis !" ... oa soc, mirare, nebunie. I-auzi domnule deschide mall-u duminca. Ce-o fi cu ei ? Poate e din motive de criza, sa-si faca oamenii planul la vanzari.

Imi imaginez cum ar arata Bucurestiul cu mall-urile inchise in mod natural duminica. Cred ca ar fi doliu national si isterie maxima ... unde s-ar putea afisa pitzipoancele si cocalarii capitalei, cum si-ar petrece ei timpul? Facand orice altceva decat sa mearga la mall, eventual sa citeasca ... auci, chiar ar durea. Rau de tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu