joi, 24 martie 2011

in direct

Azi ar trebui sa fie nebunie in oras. Adica summit-u european e sarbatorit de confederatiile sindicale cu o mare manifestatie.
Si uite asa, doua statii de metrou importante pe axa centrala sunt inchise: Schuman si Maalbeek, fix statiile care "aprovizioneaza" majoritatea institutiilor europene cu angajati.
In aceeasi zona centrala, unde este sediul central al Comisiei si aproape de Parlament, la Schuman si Luxembourg, totul e inchis, de la bulevardele care intra in giratoriul cu pricina, pana la tunelurile de pe dedesubt.
Parcarile centrale, si alea tot subterane si de mare importanta sunt inchise de asemenea.
Politia a pus cordoane de securitate catre toate institutiile, fiind cunoscut ca de obicei, sindicalistii au o mare placere sa-si declare "dragostea" catre organismele europene cu ce le pica in mana, de la pietre pana la sticle si alte asemenea "atentii" si amintiri.
Te-ai astepta la haos ? Poi da, asa ar trebui nu?
Si totusi ...
- metrourile au mers perfect, regia de transport le-a suplimentat la greu, pentru cau au preluat mult din traficul de suprafata anulat. Deci, 8-9 trenuri pe fiecare magistrala (in zile normale sunt 4-5 la aceeasi ora), in fiecare tren se anunta care sunt statiile inchise si stii ce si cum. Asa e, trenurile au fost mai aglomerate decat de obicei, dar nu au ajuns totusi la nivelul metroului bucurestean unirea-victoriei la 8.30. O nu, ai loc si sa te misti si sa respiri.
- autobuzurile care au fost deviate anuntau pe unde o iau si soferii anuntau ce rute alternative folosesc.
- cordoanele de politie, la fiecare intersectie, oricat de mica, faceau filtre, asa ca am trecut prin doua pana la munca.
- 5 helicoptere pe sus numarai io numai in zona noastra, cate or mai fi ... ei stiu.
- lumea se scurgea frumos fie spre munca, fie spre punctele de adunare in cazul manifestantilor (sunt usor de recunoscut, poarta semnele sindicatelor din care fac parte, fiecare cu veste care mai de care mai colorate).
Si cea mai tare faza e ca in felul asta, scade si poluarea din zona centrala.

Totul clar si organizat, nici n-ai zice ca-i o tara neguvernata, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu