vineri, 20 iulie 2012

Farmaceuticele si profitul

Sunt abonata la mercola.com
Nimic nou sub soare si nici ceva nemaivazut. Am postari peste care trecu cu ochii'n alte zari, am postari peste care nu trec deloc, am postari care-mi deschid ochii, am postari care ma enerveaza prin reclama pe care si-o face la produsele lui ... dar am si postari care aduc ca furtuna la suprafata chestii de care nici nu-mi puteam imagina ca exista.
Si uite asa ajung la ultimul articol citit pe mercola, ce lasa furtuna nu-s chiar flori de camp, mai degraba ciulini ...

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/07/16/glaxosmithkline-plead-guilty.aspx

Deci glaxo e gasita vinovata pentru marketing ilegal si ascunderea informatiilor legate de medicamente ... bun asa, ce se intampla mai departe ? Poi glaxo da cu banu pe post de despagubiri si gata ... nu e nimeni aruncat in puscarie si tratat cu medicamentele cu pricina pana ii trece cheful de profit.
Bonus la chestia asta e partea din articol care m-a lasat total ... muta e partea asta:
"Purdue Pharma, the makers of the highly addictive painkiller OxyContin, is now running clinical tests to get the FDA to approve its use for kids as young as 6-years old"
Cat de dobitoc ca parinte poti fi sa-si lasi copilul de 6 pe post de cobai ca sa fie testat pe el medicamente impotriva durerii ... Si nu pentru ca ar fi copilul bolnav sau in nevoie ci pentru ca daca producatorul testeaza pe copii de 6 ani medicamentul i se prelungeste cu inca 6 luni perioada de patent pentru medicamentul cu pricina ... Si se pare ca profitul obtinut in acele 6 luni de prelungire ... merita, merita sa-si adoarma si constiinta si sa si cumpere cobai umani (oare ar testa pe copiii din familia lor?).
Si nu pot sa nu ma intreb cat de lipsiti de creier pot fi parintii aia ? Ca partea aia cu disperarea si nevoia de bani nu functioneaza ... daca realmente nu ai ce munci ... te duci tu cobai dar iti protejezi copilul, nu invers.


Unii mai cinici (sau doar mai realisti) ar spune ca oamenii au ce aleg, cum aleg insa e o alta poveste.

Un comentariu:

  1. Problema nu e la parinti. Farmaceuticele actioneaza direct la nivel de cadru medical: medic, sefi de sectie, sefi de spitale etc. Ei primesc bani pt participari , studii, testari. In Romania, sunt facute teste, ce stiu eu e acu 5-8 ani: pt un medicament de slabit, in cadrul spitalului militar ( verisoara mea a participat ca pacient - efect zero, consultatie gratuita, medicamente la 1/3 din pretul din farmacii), sau la Iasi, la Socola, sunt 2 feluri de medici: cu jeep si cu dacie.

    Testele in SUA se fac pe loturi bine alese, studiate, si urmarite. De medici. In general, se fac in spitale, iar in cazul tau, copii sunt pacienti internati, unii sufera de dureri atroce si alte medicamente nu functioneaza. Sau spitalul nu are fonduri de alte medicamente de durere. Asa ca iau..ce primesc gratis.

    E o lume murdara, pana la urma faptul ca e a2a in lume ca profit, dupa armament, explica situatia. Dar nu scuza!

    RăspundețiȘtergere