vineri, 27 decembrie 2013

Anule, anule ...

ai fost un an greu de traversat. cu atat de multa lupta, incrancenare si durere ca ma simt epuizata.


ai fost un an plin de invataminte, unele au venit pe neasteptate, ca un fulger, altele s-au tot intamplat cu incetinitorul parca, oricum au venit ... le raman efectele, cicatricile, amintirile.
am invatat cum e sa-ti fie frica de noaptea ce vine, ca poate nu mai trece. 
am invatat ca durerea poate fi un semn bun, inseamna ca traiesti.
am invatat sa recunosc durerea, sa recunosc cand ma doare si sa cer ajutorul, am invatat ca pot sa ma retrag in pestera mea atunci cand am nevoie fara sa ma simt vinovata sau judecata. 
am pierdut multe anul asta, unele pierderi mi-au sfasiat sufletul, altele m-au bucurat. am pierdut prieteni si vise, de ele imi pare rau, am pierdut kilograme, ma bucur ca au plecat, duca-se si acolo sa ramana, am pierdut par ... il vreau inapoi, ba chiar cu supliment daca se poate.
am reinvatat lectia dezamagirii, se pare ca o uitasem si am avut nevoie de un test fulger.
am invatat ca increderea se pierde repede si nu se mai castiga inapoi, am invatat ca fiecare om are agenda lui si daca vrea sa-ti rupa foile din agenda ta, n-are nici o problema in a o face, e si asta o lectie buna de stiut, tine agenda inchisa daca vrei toate foile in ea.
am invatat ca doar pentru ca sunt fizic aproape, oamenii nu se transforma in prieteni desi asa am avut senzatia, asa cum am invatat ca daca sunt la mii de km departare oamenii mi-au fost mai aproape decat mi-am imaginat candva ca se poate.
am pierdut mult din zambet, locul lui l-a luat un rictus, de multe ori de durere, si p-ala il vreau inapoi, acu realizez ca imi placea zambetul meu pe-o parte.  
am invatat sa-mi pese mai mult de mine si de nevoile mele decat de imagine si de ce cred sau vor altii de la mine. am invatat ca inainte de a ajunge in varf, daca reusesti sa ajungi, calatoria e cea care conteaza, urcusul, potecile pe care o iei, tovarasii pe care ii alegi, bagajele pe care alegi sa le cari, sentimentele care te incearca in fiecare moment al ei ...
am invatat si inca invat sa las sa treaca, sper din tot sufletul sa treci odata anule rauleNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu