joi, 12 decembrie 2013

Schimbari

Planificate sau inopinante, dorite sau accidentale, in general schimbarile vin la pachet cu un efort considerabil. Fie sa le accepti daca deja s-au instalat in viata ta ... fie sa accepti ca va trebui sa le faci loc in viata ta.


Am gasit la un moment dat un articol cu o intrebare buna, "Esti gata sa-ti schimbi modul de viata punand accentul pe sanatatea ta ?". 
Usor de zis da, din prima, cine nu vrea sa se bucure de o sanatate buna, dar dupa ce vezi ce ai de facut, mai faci? Nu intotdeauna schimbarile sunt majore si dureroase, dar e de ajuns sa-ti produca un mic disconfort si te ascunzi in spatele unei agende incarcate, a lipsei de timp si de energie ... pana cand in loc sa previi ... cauti sa vindeci.  
Am auzit, citit, aflat din multe exemple in care schimbarile in modul de viata au vindecat multi oameni de diverse afectiuni. Am cautat cu ce o pot ajuta pe mama atunci cand a avut nevoie, am cautat sprijin pentru prietene in nevoie, am aplicat la mine ce m-a invatat tata D. Am cautat mereu informatii pentru a intelege de ce (mi) s-a intamplat ceva, dar de prea putine ori am cautat ceva pentru a preveni.

Ei bine, de data asta am hotarat sa schimb paradigma si m-am hotarat sa invat pentru a preveni. Si cum de multe ori a preveni o problema de sanatate trebuie sa faci niste schimbari ... ma gandesc ca mai bine le fac pentru a preveni decat pentru a repara. Asa ca m-am apucat sa studiez acum, sa-mi dau timpul necesar sa ma acomodez cu eventualele schimbari si sa le fac usurel usurel loc in viata mea. Usurel, sa nu ma sochez, sa nu-mi zgaltazai zenul si mai ales ... in my way :) ... sperand ca la capatul drumului, oricat de greu ar fi, asteapta curcubeul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu