miercuri, 23 decembrie 2015

Cum era cu romanii ?

Da .. era ca romanii "e" peste tot. Si pe unde isi poarta viata, pe acolo isi cara si obiceiurile. Azi vorbim despre .... pomana porcului, ca nu degeaba e 23 decembrie.
Cald afara, soare de zici ca-i august bruxelez, si lumina si temperatura imi amintesc perfect de vara lui 2009, cam prin august asa sa zic.
Trecand peste caldura neobisnuita, si peste lipsa de zapada ... relativ obisnuita, ne vedem toti de pregatirile de Craciun. Si uite asa ma dusei eu ca romanca ce se respecta sa cumpar foi de varza pentru sarmale. Am destul de aproape de cladirea unde lucrez una bucata magazin romanesc in zona turceasca a orasului.
8 minute de plimbare, ajung la magazin, deschid usa si ........ fum. Da' fum nu gluma. Sanatos. De gratar. Ce sa faca si patronii? Marketing. Si care e tehnica imbatabila? Arata clientului ce marfa de calitate ai in galantar.
Deci, pomana porcului, pe gratar in magazinul romanesc, cu detectoarele de fum un pic demontate si cu degustari pentru onorata clientela.
- Serviti un soric?
- Nu merci :)
- O bucatica de toba? E buna ca la mama acasa ...
- Nu merci ;)
- O bucatica de muschiulet cald .. acu luat de pe gratar ?
- Nu merci :))
Deja i-am agasat cu atatea refuzuri mai ales ca intre timp imi alegeam pungile de foi de varza.
Prin fumul din magazin si oamenii care se inghesuiau la gratar ca la ... pomana ... ma intreaba patronul, fericit ca s-a prins.
- Vaaaai, ne scuzati, tineti post ? Si noi incercam sa va abatem?
- Nu am reusit sa tin postul, dar sunt vegetariana  ;) pam pam ... fata cazuta, colt cu .. ce cauti femeie la mine in magazin ?
- Paaaiii si cu foile?
- Fac sarmale cu peste.
Din cei care au auzit dialogul ... jumate se uitau la mine ca la nebuni din categoria "sa ma feresc ca asta e periculoasa" pe cand restul se uitau in genul "saraca ... e dusa tare cu pluta".
Mi-au facut repede calculul si m-au scos din magazin repede sa nu aduc ghinion.

Am ajuns de o ora si mai bine inapoi la birou.
Miros ca un gratar ambulant.
Si biroul miroase ca mine.
Halal :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu