vineri, 24 octombrie 2008

Viteza ucide

Si tocmai de aceea, toate in zona asta a lumii se misca cu incetinitorul. Ushor, ushor, sa nu cumva sa stresam neuronul din odihna.
Ce ma mira e faptul ca nu par sa fie asa molcutzi din neam, copiii sunt plini de viata, neastamparati, jucausi si iuti, probabil pe masura ce inainteaza in sistem ajung sa mearga mai mult in viteze mici. Sa fie clar, NU MA REFER LA TRAFIC, ma refer la mod de viata.
Dar macar sunt draguti, politicosi si extrem de binevoitori cu tonele de expati, asa ca suporti ma usor ca iti trebe 2-3 saptamani pana deschizi un cont si inca atata pana vine cardul contului ... ca daca vrei telefon acasa astepti tot cam 2-3 saptamani instalarea, ca permisul de munca e ok ... dar e pe undeva pe drum si fara el esti destul de legat de maini si de picioare.
Ce mi-a mai sarit in oki de pe la ei:
- la 9 seara deja nu mai e unu pe strada ... dai cu tunul si nu vezi picior de belgian. Toti in casa, cu perdele trase la geamuri sau nu, ca nu conteaza ... cum zice cantecu "am vazut aci'ntro noapte, niste fapte ... care m-au scandalizat", bine era seara, io in bus, ei in livingul personal, de la parterul unui bloc, faceau dragoste, cu lumina aprinsa (normal) si geamurile libere de orice carpa ...imi imaginez ce ar fi iesit prin urbea bucuresteana cu toti puradeii din vecini cu nasurile zdrobite de geam si facand galerie ...
- cum ziceam transportul in comun e destul de precis, mirarea o fost cand am vazut ca nu incepe sa functioneze decat de la 6 dimineata in sus.
- pe aeroportul national, nu sunt curse decat in timpul zilei ... noaptea sunt interzise. Motivul e foarte clar: fiind atat de aproape de oras, si avioanele survoland zonele locuite, noaptea ar deranja.
- in timpul saptamanii programul magazinelor e 9-18, exact ca si programul tau de lucru ... singurele pe care le mai gasesti deschise sunt cele la care vanzatori sunt indieni sau chinezi :).
- duminica totul e inchis, nu tu mall, nu tu cora, nu tu carrefour. Cred ca si cinematografele sunt inchise. Oau

Un comentariu: